همهی ما دوست داریم در زمان اسبابکشی، وسایلمان را سالم و بیدردسر و بدون آسیب جابهجا کنیم. در این میان چیدن وسایل در ماشین باربری آن هم به شکل اصولی و درست یکی از مراحل و دغدغههای اصلی در باربری است. تصور کنید وسایل منزل یا دفتر کار شما به شکل درستی چیده نشوند و در طول مسیر ثابت قرار نگیرند و به هم فشار بیاورند، آن وقت است که باید منتظر شکستن یا صدمه دیدن وسایل کوچک و بزرگ خود باشید. شاید بگویید این کار به عهدهی کارگران اتوباری است که از آنها کمک گرفتید، اما دقت کنید که فقط کمک گرفتن از اتوبار حرفهای میتواند دغدغه و نگرانی شما را از بین ببرد و به دنبال آن مطمئن شوید که وسایل به صورت اصولی در ماشین چیده میشوند. با این توضیحات اگر کنجکاو هستید که بدانید روشهای صحیح چیدن وسایل در ماشین اتوبار و باربری به چه صورت است بیایید تا در ادامه به شرح تمام نکات بپردازیم.
مزایای درست چیدن وسایل در ماشین باربری
مشخص است که وقتی وسایل در ماشینهای اتوبار و باربری به شکل درست چیده نشود احتمال صدمه بالا میرود، در مقابل اگر چیدن وسایل اصولی باشد مزایایی دارد که شامل موارد زیر میشود:
- استفادهی بهینه از تمام فضای داخل ماشین باری
- کاهش تعداد ماشین باری
- کاهش رفت و آمد
- کم شدن هزینههای باربری
- عدم آسیب و خسارت به اثاثیه
بایدها و نبایدهای در چیدن وسایل در ماشین باربری
هیچ شکی نیست که هر چه چیدن و خالی کردن وسایل از ماشین باری در زمان اثاثکشی به سرعت و امنیت انجام بشود همانقدر به نفع صاحب بار و اتوبارهاست. در واقع کارگران در اتوبار به خوبی میدانند که وسایل دست انها امانت است و وقتی با روشهای صحیح چیده بشوند به طوری که روی هم فشار نیاورند، خسارتی هم ایجاد نخواهد شد، از آن طرف خالی کردن وسایل آسانتر و ایمنتر خواهد بود؛ اما به طور کلی شرکتهای باربری و اتوبارها دقت میکنند همهی بایدها و نبایدها را به کار بگیرند تا در امنیت و با کمترین فشار روی ماشینهای باریشان به شکل استاندارد بارگیری کنند. این بایدها و نباید ها شامل موارد زیر است:
همیشه باید بزرگترها و سنگینترها اول چیده شوند
در چیدن وسایل در ماشین باربری و در پاسخ به این سوال که چه وسایلی باید اول چیده شوند؟ فراموش نکنید که اول از همه باید وسایل بزرگتر و سنگینتر بارگیری شوند. منظور از وسایل سنگین آنهایی هستند که در جابهجا کردنشان به ۲ یا ۳ نفر نیاز است. این وسایل شامل مبلمان، یخچال، ساید بایساید، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، پیانو، جعبههای بزرگ و سنگین و گاوصندوق میشود که در انتهای ماشین قرار میگیرند و در مقصد هم آخرین وسایلی هستند که از ماشین تخلیه میشوند. اما در این زمینه یک سری نکات وجود دارد.
- تعادل ماشین باید حفظ شود، یعنی نباید تمام وسایل در یک طرف ماشین چیده بشود.
- وسایل بزرگتر میتوانند به عنوان پایهای برای چیدن وسایل کوچکتر باشند اما نباید فشاری به هیچ کدام از وسایل وارد بشود.
- از ثابت و محکم قرار گرفتن وسایل سنگین باید مطمئن شد.
- بعد از بارگیری بهتر است مابین یا دورتادور وسایل را با پتو پوشاند تا ریسک فشار اوردن و آسیب را کم کرد.
وسایل حجیم و بلند باید دو طرف ماشین قرار بگیرند
قطعاً شما بین وسایل بزرگ و سنگین یک سری وسایل مثل فرش، کنارهها و سرویس چوبی دارید که عرص کم و ارتفاع بلندی دارند، در فرایند چیدن وسایل در ماشین باری لازم به شکل افقی و خوابیده در دو طرف ماشین قرار بگیرند. به این ترتیب هم آسیب دیدگی کمتری وجود دارد هم با حفظ تعادل فشاری روی شاسی ماشین وارد نمیشود. از طرفی بدون ایجاد فشار میتوان وسایل دیگر را روی آنها قرار دارد یا آنها را به شکل افقی در اخر روی وسایل دیگر چید.
کارتنهای سنگین باید در دیوارههای ماشین باشند
همیشه کارگران اتوبار در زمان چیدن وسایل در ماشین باری سعی میکنند کارتنها و جعبههای سنگین را در فضاهای خالی دیوارههای ماشین قرار بدهند. این وسایل میتوانند شامل جعبه چرخ خیاطی، چمدانهای بزرگ، سرویس قابلمه سنگین و … باشند.
کارتنهای سبک و شکستنی را نباید در کنار وسایل سنگین جا کنید
جای کارتنهای سبک که معمولاً داخل آنها لباسها، وسایل پلاستیکی و ریز قرار میگیرند روی کارتنهای سنگین است، از طرفی وسایل شکستنی را باید با احتیاط و در جای مناسب قرار داد به طوری که وسایل سنگین به آنها فشار نیاورند. نکتهی مهم این است که کارتنها را نباید تا سقف ماشین بچینید.
نکتهی مهم دیگر این است که سعی کنید بعضی از وسایل شکستنی و دکوراتیو مثل اینههای کوچک، گلدانهای دکوری و … را بعد از بستهبندی اصولی با ماشین شخصی جابهجا کنید؛ البته اگر کار را به باربری حرفهای بسپارید در حمل این وسایل دغدغهی خاصی نخواهید داشت.
چه وسایلی را نباید در ماشین باربری حمل کرد؟
موقع چیدن وسایل در ماشین باربری بسیار مهم است که امنیت لازم ایجاد شود، به همین دلیل حمل مواد خطرناک و قابل اشتعال در کنار وسایل دیگر توصیه نمیشود مانند گاز مایع، کپسولهای گاز و… همچنین صاحب بار باید حواسش باشد جواهرات، اسناد مهم و لوازم قیمتی خود را همراه خودش داشته باشد و با وسیلهی شخص خودش جاباجه کند تا از خطر گم شدن و سرقت جلوگیری کند.
چگونه میتوان از فضای ماشین باربری به طور کامل استفاده کرد؟
استفاده بهینه از تمام فضای ماشین باربری میتواند تعداد دفعات رفتوامد و نیاز شما را برای تعداد بیشتر ماشین باری کم کند، از این جهت پیشنهاد میکنیم نکات زیر را رعایت کنید:
- بهتر از برای بستهبندی اثاثیه منزل و در کل وسایل از کارتنها با اندازهی مشابه استفاده کنید. در این شرایط و در زمان چیدن وسایل در ماشین باربری کارتنها منظم روی هم قرار میگیرند و فضای کمی اشغال میکنند.
- وسایل کوچکتر و نرمتر مثل بقچههای لحاف و تشک، پتوها و لباس را بهتر است بین فضاهای خالی وسایل بزرگ و سنگین قرار بدهید.
- توجه داشته باشید که جای وسایل بزرگ و کارتنها و جعبههای سنگین در کف ماشین است تا وسایل سبک با ابعاد کوچکتر روی آنها قرار بگیرند.
- تا جایی که ممکن است در چپپدن وسایل در ماشین باربری سعی کنید وسایل متوسط و ریز را در کارتن بسته بندی کنید تا از بی نظمی و بهریختگی در داخل ماشین باری جلوگیری شود و از تمام فضاها به درستی استفاده شود.
چگونه خطر آسیب را در زمان چیدن وسایل در ماشین باربری از بین ببریم؟
در ارتباط با این موضوع بهتر است نکات زیر را در نظر بگیرید:
- نحوه بسته بندی وسایل منزل بسیار مهم است؛ شرکتهای باربری مثل اعتماد بار مابین خدمات خود بستهبندی لوازم را با وسایل مناسب و محکم دارند، میتوانید برای اطمینان کامل از این خدمات استفاده کنید، اما باید دقت لازم را در بستهبندی وسایل بزرگ مثل بستهبندی مبلمان، بستهبندی یخچال و … داشته باشید. به طور مثال از محافظهای گوشه برای پایهها و منبتهای مبلمان و لوازم خانگی استفاده کنید تا از ضربه و خراشیدگی جلوگیری شود.
- وسایل شکستنی، ظروف شیشهای و حساس را با کمک لایههای حفاظتی مانند کاغذ، نایلونهای حبابدار و فوم در کارتنهای مقاوم بستهبندی کنید.
- حتماً در جعبهها و کارتنها را با کمک نوار چسبهای قوی محکم کنید تا در زمان جابهجایی و داخل ماشین باری باز نشوند.
- یکی از اصول مهم در چیدن وسایل در ماشین باربری این است که کارتنها و جعبههای سنگینتر در پایین و سبکتر در بالای سنگینترها قرار بگیرند تا تعادل جعبهها حفظ شود، به این ترتیب وزن وسایل روی هم نمی افتد و احتمال سقوط و باز شدن و پاره شدن کارتنها از بین میرود.
و در آخر باید بگوییم چیدن وسایل در ماشین باربری یکی از مراحل مهم در فرایند اسبابکشی است که باید با به کارگیری روشهای درست انجام بشود. به طور کلی اتوبارها و شرکتهای باربری معتبر برای این کار از کارگران باتجربه و آموزشدیده بهره میگیرند تا بدون خطر ضربه و آسیب این کار را انجام دهند. از طرفی در این زمینه بایدها و نبایدها و نکاتی وجود دارد که در این مطلب بهطور کامل شرح دادیم.
بدون دیدگاه